Şerit Ponpon

28-07-2021 10:13
Şerit Ponpon
Şerit Ponpon
Şerit ponpon Bursa Kumaş Pazarı'nda! Metre hesabı olarak satılan şerit ponpon bebek battaniyeleri ,bebek pançoları ,yastık kenarları ,kırlent kenarları ,yatak ve koltuk örtüsü kenarlıkları ,runner ,supla olmak üzere çeşitli tekstil ürünlerinin kenar süsü olarak kullanılmaktadır.Şerit ponpon bir tuhafiye malzemesidir.Şerit ponponlara www.bursakumaspazarim.com sitemizdeki tuhafiye kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Şerit Ponpon nasıl dikilir?
Şerit ponponu fazla gerdirmeden kumaşa dikmek gerekir.Eğer gerdirerek dikilirse dikimden sonra şerit ponponun altındaki kumaş büzüşme yapacaktır.
 
Şerit Ponpon ne kadar almalıyım?
Şerit ponpon ne kadar almam gerekiyor sorusunun cevabı için dikeceğiniz ürünün bitmiş halinin en ve boyunu bilmeniz gerekir.Örnek olarak standart müslin battaniyeler üzerinden hesap edersek 1 metre 10 cm kestirilen bir müslin bezinin parça ölçüsü boy 1 metre 10 cm en ise sabit olan 160 cm ölçülerindedir(110 x160 cm). Kesilen bu parça müslin kumaştan kare bir battaniye yapılmak istenirse battaniyemiz 110 x 110 cm ölçülerinde olacaktır. Ponpon için 4 kenarı hesap edersek gerekli ponpon miktarı 110 x 4= 440 cm olacaktır. Ama ben müslin kumaş parçasının hepsini kullanmak istiyorum kare değil dikdörtgen olsun diyorsanız (110+160) x 2 = 540 cm ponpon gerekli olacaktır.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.