Şifon Kumaş

09-02-2024 16:50
Şifon Kumaş

Şifon Kumaş

Şifon kumaş, çeşitli elyafların birlikte dokunarak elde edildiği bir kumaş türüdür. Şifon kumaş üretimi sırasında polyester, rayon, ipek, pamuk, suni ipek gibi farklı elyaf türleri bulunmaktadır. Bu üretim aşamalarından sonra ince yapıda ve oldukça yumuşak bir kumaş ortaya çıkmaktadır. Krep ve polyester yapılarına sahip şifon kumaşların üretimi ve satışı oldukça yaygındır. Bu nedenle şifon kumaşların en çok tercih edilen kumaşlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Şifon, genellikle parlak ve kaygan bir kumaştır. Şifon, kusurları gösteren ancak uygun vücut ölçülerine göre dikildiğine şık görünen bir kumaştır.Şifon kumaş ince yapısından dolayı astar ile birlikte kullanılabilinir. Gece elbiselerinde şifon son derece fazla tercih edilmektedir. Ayrıca günümüzde şifon kumaş ile dikilen gecelikler ve pijamalar da son derece fazladır. Bu kumaş ile yapılan ürünler, polyester ve nefes alan yapısı nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Gösterişli bir kumaş olması nedeniyle janjanlı ve düz çeşitleri satın alınmaktadır. Bu malzemelerle özellikle seri üretim yapan firmalar, dikim yapmaktadır. Kumaş özelliği nedeniyle yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan ve kuru temizlemeye uygun olan yapıdadır. Ayrıca 150 derecenin üzerinde ütü yapılmasına elverişli değildir.
 
 

Şifon Kumaş Kullanım Alanları

Kumaş çeşitleri içinde özellikle şık elbise yapımında tercih edilen şifon, abiyelerin vazgeçilmez malzemesidir. Fazla kiloları belli etme özelliği olsa da dikim teknikleri ile kusurların kapanması sağlanmaktadır. Ayrıca parlak şifon kullanılan elbise ve tulum sayısı oldukça fazladır. Çeşitli abiye bluzlarda ve eteklerde de şifon kullanıldığı görülmektedir. Kullanım alanı geniş olan şifon, ayrıca çeşitli yatak odası takımları için kullanılmaktadır. Yatak örtüsü ve yastık kılıfı olarak da üretim yapmak için şifon tercih edilmektedir. Gece kıyafetlerinde şık bir görünüm elde etme ve rahat olmak için bu kumaşın tercih edilmesi söz konusudur. Bakıldığında kumaşın son derece ince ve hafif olması, yaz aylarında tercih edilen kıyafetler için son derece uygun olduğu görülecektir. Gün içinde kullanabileceğiniz gömlekler de şifon olabilir. Kullanım alanının yaygın olması, dokusunun yumuşak ve ince olmasından da kaynaklanır. Bunun için direkt olarak şifon satın alarak, sizin uygun gördüğünüz alanlarda kullanımının olmasını sağlayabilirsiniz.
 

Şifon Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Şifon, genellikle parlak ve kaygan bir kumaştır. Şifon, kusurları gösteren ancak uygun vücut ölçülerine göre dikildiğine şık görünen bir kumaştır. Bu nedenle gece elbiselerinde şifon son derece fazla tercih edilmektedir. Ayrıca günümüzde şifon ile dikilen gecelikler ve pijamalar da son derece fazladır. Bu kumaş ile yapılan ürünler, polyester ve nefes alan yapısı nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Gösterişli bir kumaş olması nedeniyle janjanlı ve düz çeşitleri satın alınmaktadır. Bu malzemelerle özellikle seri üretim yapan firmalar, dikim yapmaktadır. Kumaş özelliği nedeniyle yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan ve kuru temizlemeye uygun olan yapıdadır. Ayrıca 150 derecenin üzerinde ütü yapılmasına elverişli değildir. Şifonlar yapıları itibari ile kadınlar tarafından çok fazla tercih edilen bir kumaş türüdür. Çok tercih edilme sebebi ise aşağıda sayacağımız şu özelliklerdir;
  • Oldukça rahat bir yapıya sahiptir.
  • Hassas bir yapısı vardır ve yıkama sırasında dikkatli olmak gerekir,
  • Hava alan ve terletmeyen bir yapısı bulunmaktadır.

Şifon Kumaş Fiyatları

Şifon kumaşlar metre bazlı satın alınabilir. Metrelik şifon kumaşların fiyatlarını bursakumaspazarim.com sitemizden inceleyebilirsiniz. Fiyatların belirlenmesinde kumaşın rengi, deseni ve kalitesi önemli bir rol oynar. Hammadde fiyatlarında yaşanabilecek değişiklikler de şifon kumaş fiyatlarını direkt olarak etkilemekte ve azalmasına ya da artmasına sebep olabilmektedir.
Metrelik şifon kumaş satın almak için bursakumaspazarim.com sitemizde yer alan ve şuan içerisinde bulunduğunuz kategorimizi incelemenizi tavsiye ederiz.
 

Şifon Kumaş Hakkında Merak Edilenler

Şifon Kumaş İç Gösterir mi?
Şifonlar oldukça ince kumaş türleridir. İç gösterebilirler. Bu nedenle şifon kumaştan üretilen bir ürün almadan önce dikkat etmelisiniz.
 
 
Fransız Şifon Nedir?
Fransız şifon bir şifon türüdür. Diğer şifon kumaşlara göre daha ince bir yapıya sahiptir. Fransız şifonların fiyatları daha kaliteli oldukları için daha yüksektir.
 
Şifon Nasıl Dikilir?
Şifonlar oldukça hassas kumaşlar oldukları için dikimleri zordur. Makine ile en ince iğne ve en hassas ayarlar tercih edilerek, el ile kontrol altına alınarak dikilmesi tavsiye edilir.
 
Şifon Nasıl Ütülenir?
Şifon ütüleme esnasında dikkat edilmesi gereken bir kumaştır. Şifonları doğrudan ütülemek doğru olmaz. Bir havlunun altında ütülemeli ve çok sıcak ütü tercih edilmemelidir.
 
Şifon Nerelerde Kullanılır?
Şifon kullanım alanları başlıca; yazlık elbise, şal veya başörtü, gece giysileri ve bluz üretiminde kullanılmaktadır. 
 
Şifon Türleri Nelerdir? 
Şifonlar içerisinde birden fazla türe ayrılabilmektedir; ipek krep şifon, süt saten şifon, jakarlı şifon kumaş, Fransız şifon ve multi şifondur.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.